Vi kunne desværre ikke finde nogle produkter

Cognac

Et godt glas cognac er et af verdens store menneskeskabte vidundere  - cognac kaldes også "eau de vie" - livets vand.

Cognac-området ligger nord for Bordeaux og er delt op i seks distrikter med hver sin appellation. I midten af området ligger det fornemmeste, Grande Champagne, hvor man producerer Premier Cru Cognac.

Det der gør Cognac særlig er lagringen på gamle træfade, som giver cognac sin smag og farve. Jo længere tid på fad - jo bedre (og dyrere) bliver de dråber du hælder i glasset. Den yngste udgave, VS Cognac, lagrer 3 år på fade mens den mest populære version, Cognac VSOP ligger minimum 4,5 år på fad. De mest eksklusive udgaver, som fx Cognac XO lagrer i minimum 10 år og er intense, mørke og smagfulde dråber. 

Cognac er først og fremmest duft - når du lader aromaerne brede sig fra glasset fornemmer du varme krydderier, karamel, tørret frugt og nødder og du kan måske også fornemme nuancer af blomster og parfume. Server den let afkølet så alkolholen ikke dominerer - og slut et godt måltid af med en kop kaffe og et glas Cognac du kan sidde og dufte til i timevis. 

Cognac er også en vigtig ingrediens i klassiske cocktails som Sidecar, Brandy Alexander og Vieux Carre.

Fire kæmpestore indkøbere/producenter køber og forhandler 70% af al cognac: Hennessy, Martell, Rémy Martin og Courvoisier. De sidste 30 % står mindre indkøbere og producenter for. Hvert hus har sin egen stil. 95% af al cognac, 152 mio. flasker, bliver eksporteret. Omkring en tredjedel går til Europa, en tredjedel til USA, Canada og Mexico og en tredjedel til Rusland og Asien. Det er druen ugni blanc der udgør størstedele af cognac-produktionen sammen med folle blance og colombard.

Læs mere om cognac her