Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Producent:
 1. Finca Allende 1vare
 2. Vina Bujanda 1vare
Passer til:
 1. Fed fisk 1vare
 2. Fjerkræ 2varer
 3. Lys fisk 1vare
 4. Ost milde 1vare
 5. Skaldyr 1vare
Dyrkning:
 1. Bæredygtig 1vare
 2. Konventionel 1vare
Aroma:
 1. Citrusfrugt 2varer
 2. Stenfrugt 2varer
 3. Andre krydderier 2varer
 4. Fad 1vare

Hvidvin fra Rioja – 

2 varer

Filter (2)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Spanien
 2. Spanien
  1.499,00 kr.

  Ikke på lager

Hvidvin fra Rioja

Hvidvin fra Rioja
Selvom området primært er kendt for sine charmerende og crowd pleaser rødvine - så er der også tradition for hvidvin i Rioja. Trods en ret begrænset produktion, findes der alligevel mange forskellige typer af hvidvin fra Rioja. Det klassiske spanske vinområde leverer hvidvine ofte helt - eller delvist på druen Viura - som de fleste kender fra Cava. Riojas hvidvine skabes således med Viura som fundament, der støttes af lokale druer som Verdejo og den internationale evergreen - der også optræder i hvid Rioja: Sauvignon Blanc. Fælles for de hvide Rioja-vine er at de opnår en flot balance mellem det tørre og det saftige - de virker på en gang bløde og faste i munden. Verdejo og Sauvignon Blanc bidrager begge med nogle træk af tropiske frugter, hvilket komplimenterer den tørre Viura-drue godt. Tidligere kunne man i Rioja også finde hvidvine på Malvasia og hvid Grenache, men det er efterhånden en sjældenhed.
Det barske klima i det nordlige Spanien hvor Rioja ligger, virker umiddelbart ikke fordrende for en god vinproduktion, men beskyttet af bjergkæden Sierra Cantabria, sikres Rioja et mere varmt og stabilt klima. Druerne beskyttes mod den kolde vind fra nord, hvilket skaber bedre betingelser for dyrkningen af druer i området.
Udbuddet af hvidvin fra Rioja er altså begrænset og alligevel ikke uinteressant. Der findes hvidvine fra Rioja i flere typer og prisklasser - prøv evt. en fadlagret hvid Rioja til Stegt laks med flødestuvet spinat og små kogte kartofler eller mere en af de mere rene udgaver til klassiske bløde, spanske oste.