Hvidvin fra Mosel – 

9 varer

Filter (9)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden

Hvidvin fra Mosel

Det kendte og - for mange danskere - højt elskede vinområde, strækker sig langs Rhinen fra Koblenz i nord - til Trier i syd. Overalt i Mosel er Riesling den herskende drue og ikke mindst på grund af de stejle skråninger, med den skiffer-holdige jord - laves her nogle af verdens bedste hvidvine. Riesling-druen trives her fordi de stejle skråninger giver optimale forhold for vinstokkene til at optage solen som også genspejles i floden og styrker modningen af de enkelte druer.

Romerne dyrkede allerede for mere end 2.000 år siden vin i Mosel-regionen, som således er Tysklands ældste vinregion. Oprindeligt hed området Mosel-Saar-Ruwer, indtil man i 2007 valgte at droppe navnene på bifloderne Saar og Ruwer, så området i dag blot er kendt som Mosel.

Hvidvine fra Mosel fås i mange typer - og i alle kvaliteter. Efter en årrække med et lidt blakket ry, har Mosel i takt med den generelle kvalitetsudvikling i Tyskland, igen rejst sig som vinregion. Specielt er hvidvin fra Mosel blevet populært herhjemme på grund af de elegante finesser, den citrus-prægede friskhed og den rene stil som vinen er garant for. Gennemgående smage som kan findes i hvidvine fra Mosel er grøn æble og ananas - uanset om du går efter de tørre eller mere søde udgaver.

Udover hoveddruen Riesling, findes også kølige og minimalistiske vine på Müller-Thurgau, Grauburgunder og Weissburgunder - som er de tyske navne for henholdsvis Pinot Gris- og Blanc. Glem ikke at Mosel-vine også findes i boblende udgaver hvor Riesling lægger krop til friske og aromatiske flasker boblevand hvor prisen ofte er lav og nydelsesværdien høj.