Filtrer efter
Aktive filtre
 1. Passer til:
  Lys fisk
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Krop
 1. Krop: Let 2varer
 2. Krop: Medium 2varer
Producent:
 1. Weingut Caspari-Kappel 1vare
 2. Weingut Deutschherrenhof 2varer
Passer til:
 1. Aperitif 3varer
 2. Dessert 1vare
 3. Fed fisk 1vare
 4. Fjerkræ 2varer
 5. Lys fisk 4varer
 6. Ost kraftig 1vare
 7. Ost milde 1vare
 8. Skaldyr 4varer
 9. Svin 1vare
 10. Vegetar 1vare
Dyrkning:
 1. Konventionel 3varer
 2. Økologisk 1vare
Aroma:
 1. Citrusfrugt 4varer
 2. Grøn frugt 4varer
 3. Stenfrugt 1vare
 4. Tropisk frugt 1vare

Hvidvin fra Mosel – 

4 varer

Filter (4)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Tyskland
 2. Tyskland
 3. Tyskland
 4. Tyskland

Hvidvin fra Mosel

Det kendte og - for mange danskere - højt elskede vinområde, strækker sig langs Rhinen fra Koblenz i nord - til Trier i syd. Overalt i Mosel er Riesling den herskende drue og ikke mindst på grund af de stejle skråninger, med den skiffer-holdige jord - laves her nogle af verdens bedste hvidvine. Riesling-druen trives her fordi de stejle skråninger giver optimale forhold for vinstokkene til at optage solen som også genspejles i floden og styrker modningen af de enkelte druer.

Romerne dyrkede allerede for mere end 2.000 år siden vin i Mosel-regionen, som således er Tysklands ældste vinregion. Oprindeligt hed området Mosel-Saar-Ruwer, indtil man i 2007 valgte at droppe navnene på bifloderne Saar og Ruwer, så området i dag blot er kendt som Mosel.

Hvidvine fra Mosel fås i mange typer - og i alle kvaliteter. Efter en årrække med et lidt blakket ry, har Mosel i takt med den generelle kvalitetsudvikling i Tyskland, igen rejst sig som vinregion. Specielt er hvidvin fra Mosel blevet populært herhjemme på grund af de elegante finesser, den citrus-prægede friskhed og den rene stil som vinen er garant for. Gennemgående smage som kan findes i hvidvine fra Mosel er grøn æble og ananas - uanset om du går efter de tørre eller mere søde udgaver.

Udover hoveddruen Riesling, findes også kølige og minimalistiske vine på Müller-Thurgau, Grauburgunder og Weissburgunder - som er de tyske navne for henholdsvis Pinot Gris- og Blanc. Glem ikke at Mosel-vine også findes i boblende udgaver hvor Riesling lægger krop til friske og aromatiske flasker boblevand hvor prisen ofte er lav og nydelsesværdien høj.