Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Syre
 1. Syre: Lav 3varer
 2. Syre: Medium 2varer
Producent:
 1. Calera 1vare
 2. Duckhorn Vineyards 3varer
 3. Kosta Browne 1vare
Passer til:
 1. Apétirif 2varer
 2. Fed fisk 4varer
 3. Fjerkræ 3varer
 4. Lys fisk 1vare
 5. Ost milde 2varer
 6. Skaldyr 3varer
 7. Vegetar 1vare
Aroma:
 1. Citrusfrugt 4varer
 2. Grøn frugt 3varer
 3. Stenfrugt 3varer
 4. Tropisk frugt 3varer
 5. Fad 5varer

Hvidvin fra Californien – 

5 varer

Filter (5)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. USA
 2. USA
 3. USA
 4. USA
 5. USA
  419,00 kr.

  Ikke på lager

Hvidvin fra Californien

Da amerikanske vinmagerer i begyndelsen af 1990’erne revolutionerede verden med en helt ny stil indenfor hvidvin, fik den californiske hvidvin endelig den fortjente status. Hidtil havde fokus primært været på de franske hvidvine fra Bourgogne, Alsac og Loire, - hvormed californisk hvidvin var en smule undervurderet. Men pludselig var det som om at de californiske vinbønder havde knækket koden til at lave folkelig, tilgængelig og velsmagende hvidvin som kunne behage vindrikkere verden over. Hvidvin fra Californien er solskin på glas og den charmerende stil er helt særlig for solskinsstaten. Her får druerne masser af sol og lov til at hænge længe inden høst. Herefter giver man mosten en god portion amerikansk egetræsfad og resultatet er generøs vin med fyldige noter af vanilje og popcorn. I dag produceres der naturligvis mange forskellige typer af hvidvin i Californien, fra de friske og mineralske - til klassisk og storladen Chardonnay.
Californien er den stats i USA med flest vinmarker og statens størrelse taget i betragtning kan det ikke overraske at klima og jordbundsforholdene varierer meget fra Sonoma County i det nordlige San Francisco - til det sydligste Californien hvor forholdene nærmer sig de Sydamerikanske. Variationen i det californiske terroir er enorm og hvidvinenes udtryk ligeså.
Når man taler om hvidvin fra Californien er det umuligt at undlade druen Chardonnay, der som en fuldmoden dronning har lagt sig over statens hvidvinsproduktion. Chardonnay har opnået en næsten kultagtig status og er stort set blevet synonym med californisk hvidvin. Chardonnay udmærker sig ved at være medgørlig og egner sig godt til det varme californiske klima, som findes over det meste af staten - druen er desuden let at arbejde med og tilpasser sig pænt til de omgivelser den dyrkes i. Der laves naturligvis også hvidvin på andet end Chardonnay i Californien, eksempelvis findes druerne Sauvignon Blanc og Sémillon i Napa Valley, hvor de skaber grundlag for friske og nuancerede hvidvine, i mere klassisk europæisk stil. Det stabile vejr i Californien er generelt godt for produktionen af hvidvin og sikrer drikkeklare og venlige vine uden hverken for skarp syre eller umoden frugt. De fleste californiske hvidvine har noter af frisk æble, fersken og afrundes af smagen fra fadlagring.
Hvidvin fra Californien er generelt gode ‘madvine’ fordi de bløde nuancer af vanilje og varme krydderier fra fadlagring spiller godt sammen med mange milde og afrundede smage vi kan finde i mad med eksempelvis fed fisk og mayo eller i en god omgang risotto. Til de californiske hvidvine på Charddonnay spiser man ofte områdets helt store klassikere som fisketacos eller en grillet laksesteak - mens du bør nyde din californiske Sauvignon Blanc til noget mere urtet som moules marinées eller hjemmelavet skaldyrssalat på ristet surdejsbrød. Mange californiske hvidvine vil også passe godt til modne oste, så mulighederne er mange når der skal nydes hvidvin fra det solbeskinnede Californien.