Filtrer efter
Aktive filtre
  1. Producent:
    Weingut Bürgerspital
  2. Producent:
    Vina Bujanda
  3. Producent:
    Weingut Johann Topf
  4. Dyrkning:
    Konventionel
Shopping muligheder
Producent:
  1. Abbaye Sylva Plana 2varer
  2. Cantina Bennati 2varer
  3. Cave de Tain l'Hermitage 1vare
  4. Champagne Jacques Copin 1vare
  5. Domaine Gueguen 1vare
  6. Domaine Saint Jean 1vare
  7. Finca Can Petit 1vare
  8. Le Petit Gascoûn - Freres Laffitte 2varer
  9. Les Ligériens 1vare
  10. Luca Bosio 2varer
  11. Marquis de Montaigu 1vare
  12. Oliveda 1vare
  13. Provence Wine Maker 4varer
  14. Quinta das Carvalhas 1vare
  15. Teatro Latino 1vare
  16. Vina Bujanda 0varer
  17. Weingut Bürgerspital 1vare
  18. Weingut Johann Topf 0varer
Passer til:
  1. Apétirif 1vare
  2. Fjerkræ 1vare
  3. Lys fisk 1vare
  4. Ost milde 1vare
  5. Skaldyr 1vare
  6. Svin 1vare
Dyrkning:
  1. Bæredygtig 1vare
  2. Konventionel 1vare
Aroma:
  1. Rød frugt 1vare
  2. Blomstret 1vare

Rosévin – 

1 rækker

Filter (1)
Stigende orden
Sortering
Stigende orden
  1. Tyskland

Rosévin

Livet er en dans på rosé som kommer i alle nuancer af rosa; fra sart pink til næsten helt rubinrød. Rosévinen er ikke kun alsidig i farve, men også i smag - den spænder fra de letsindige og ukomplicerede, til de dybere og mere komplekse. Rosé er ikke "bare" rosé.

Stort set alle vinproducerende lande, laver også - i et eller andet omfang - rosévin. I Frankrig er Provence den mest berømte roséregion. Men også i Tavel i Sydrhone, samt i Languedoc og Roussillon er rosé ligeså almindeligt som hvidvin. I Loire-regionen er der tradition for at producere rosé i forskellige sødmegrader. I Spanien kan rosé enten være en let lyserød Rosado eller en mørkere Clarete. Den rosafarvede vin findes naturligvis også i oversøiske udgaver. 

Produktionen af rosévin kan ske ved to forskellige fremstillingsmetoder:  Enten ved at man lader ca. 10% af vinen løbe fra de knuste blå drueskaller efter en kort maceration. Den resterende rødvin bliver mere koncentreret på denne måde og rosévinen får mere struktur. Metoden hedder: saignée, og vinen kaldes i Bordeaux for en Clairet. Denne rosétype er særligt populær i England. Den anden - og mere brugte metode - er, at man efter kort tids gæring og maceration på de knuste skaller, presser mosten fra drueskallerne, og derefter fortsætter med gæring og modning, ligesom var det en hvidvin. Der skal kun få timers ophold med drueskallerne til, at vinen har fået den ønskede farve og smag. Nogle blå druer egner sig bedre end andre til produktion af rosévin. Grenache-druen har en ret lys farve, hvilket betyder, at vinen kan opnå mere struktur, fordi den kan ligge længere på skallerne uden at blive meget rød. 

Rosévine skal generelt drikkes, mens de er unge og friske - det er altså ikke gemmevin. 

Server rosévinen ved 10 grader i hvidvinsglas og til retter med skaldyr, let fjerkræ eller bare til saltede snacks og en go’ fest.

 

Bedste rosé


Vi får mange spørgsmål om hvad der er den bedste rosé, men som med alt andet afhænger det af smag og hvad den skal nydes til. For at gøre det nemmere for dig at finde din favorit har vi laver en rose smagekasse så du kan smage dig igennem de mest populære. Rosé bliver produceret i alle de traditionelle vinlande. 
 

Rosé tilbud

 
Hos Winefamly tror vi ikke på tilbud - vi tror til gengæld på at give dig prisgaranti på alle vores produkter. Du kan altså roligt fylde vinreolen med rosé i verdensklasse. Så er det slut med at styrte rundt efter et godt tilbud - det bliver ikke billigere end lige her!
Skål & go' fornøjelse