Vinens første reagensglasbarn er blevet voksen og fremstår nu som en mørk og varmblodig ørken-prinsesse. Pinotage er rødvinen der kan danse dine smagsløg bløde og bagefter giver dig potente slag - lige mellem øjnene. Træd varsomt og få det fulde potentiale ud af din flaske Pinotage.

Hvorfra - og hen?

Med en status som Sydafrikas nationaldrue, står Pinotage stærkt - og urokkeligt - på tronen over de varme, mørke og eksotiske druer. Det specielle ved Pinotage er at den ikke er kommet til verden på naturlig vis - men er skabt som en krydsning mellem den sarte og elegante Pinot Noir og den kraftfulde og potente Cinsault. De to druer blev bragt sammen af professor Perold på universitetet i Stellenbosch i 1925, som et forsøg på at skabe den perfekte rødvinsdrue. Navnet Pinotage kommer af moderens ‘Pinot’ og det faktum at sydafrikanerne kalder Cinsault for Hermitage. Som plante er Pinotage medgørlig, som sin robuste far og modner tidlig i varmen. Den giver små tætte druer med tykke skaller og et fornuftigt udbytte grundet klimaet i Sydafrika. Der dyrkes også Pinotage - i mindre omfang - i Californien, Brasilien, Australien og på New Zealand.Farve, duft & smag

Den mørke, næsten sorte drue, spreder kraftige noter af både sorte kirsebær, figner og grillet kød. Smagen er eksplosiv af mørke frugter og har en speciel afrunding af kaffe og mørk chokolade. I særligt gode udgaver, kan der spores smag af eksotiske frugte, blandt andet stenfrugt, hvilket er ret unikt for en rødvin. Pinotage er i den grad en drue som kan dele vandene. Som den nye dreng i klassen møder den en del modstand, omvendt er den elsket fordi den er helt sin egen. Pinotage er Sydafrikas stolthed og det kan smages i de saftige og fyldige vine - som smager af rendyrket eksotisk elskov.

Derfor skal du drikke Pinotage

Fordi du kan bære det. Det kræver sin vindrikker at stå ved kærligheden til denne type vin - specielt hvis du er omgivet af politisk korrekte typer, som kun nyder rødvin hvis den er gennemsigtig og prydet med diverse medaljer. Pinotage er proletar-vin med potentiale som bare smager piv godt til en god bøf på grillen som du har smurt med rigelige mængder BBQ-sauce.

 

FAKTA

Type: Rødvin 

Oprindelse: Sydafrika

Smag: Bær, varme krydderier & røg

Fylde: Høj

Duft: Røg, jord & tropisk frugt

Drik til: Grillet okse- og svinekød