Af Chanet Deleuran, sommelier & vinskribent

Her får du sommelierens simple grundregler til, hvordan du får mest muligt ud af din vin. Med få, enkle tips og tricks sørger vi for, at du hurtigt og nemt sikre vinen de bedst mulige forhold i glasset. 

Kend dit glas

Selvfølgelig kender de fleste forskel på et hvidvins-, rødvins- og champagneglas, og de fleste har nok også oplevet fx rødvinsglas i forskellige størrelser. Et vinglas er ikke bare et vinglas. Men hvad betyder egentlig glassets form og størrelse for vinoplevelsen? Vi forsøger at bliver lidt klogere. 

Læs mere her   

Den rigtige serveringstemperatur

Den rigtige temperatur hjælper til at vise vinen fra dens bedste side. Hvis den bliver for kold, kan der mangle smagsnuancer, er den for varm kan alkoholen i vinen overdøve de andre smags- og duftkomponenter. 

Læs mere her   

Iltning og dekatering

De fleste vine kan have godt af lidt iltning, mens nogen skal have rigtigt meget luft. Andre vine skal dekanteres forsigtigt, for at sikre, at bundfald ikke ødelægger oplevelsen. 

Læs mere her   

Sådan opbevarer du din vin

Der er flere måder at opbevare sin vin korrekt på. Har du ikke et vinkøleskab eller en vinkælder, kan du nemt finde enkle og holdbare løsninger til din vin.

Læs mere her   

Smag på vinen på restauranten

Du har valgt en vin fra vinkortet på restauranten - nu har tjeneren hældt en mundfuld i glasset. Hvad der er op og ned, når du får og smager vin på restaurant?

Læs mere her