Grillede hummere og sauce tartar

Forret til 4 personer


Thomas Herman foretrækker  500 - 600 g hummere. Beregn en 1/2 hummer pr person til forret eller hovedret i en større menu. En hel hummer serveres som oftest til hovedret, hvis man serverer en eller to retter.

Grillede hummere
2 levende hummere a 500-600 g 
½ dl frugtig olivenolie
1 fed hvidløg
10 kviste citrontimian, groft hakket
½ økologisk citron, revet skal
½ tsk. tørrede korianderfrø
salt 

Læg hummerne på et skærebræt. I nakken på hummerne er der nærmest et lille kryds, sæt en stor skarp og spids kniv på krydset med skærefladen mod hovedet og IKKE mod kroppen. Med et hurtig tryk, stikkes kniven igennem nakken, og bladet trækkes mod hovedet, således at hummeren aflives lynhurtigt. Hummeren vil stadig bevæge sig herefter, den er dog død, dette er bare nerver. 

Hummerne er nu klar til videre tilberedning. Knus kløerne samt mellemledet forsigtigt med en tung gryde, men lad stadig skallen sidde på. 

Bræk halerne af, og flæk dem gennem skallen på langs, lad ligeledes disse skaller sidde på. 

Fjern tarmen fra halerne, og kom alle hummerstykkerne op på et fad. 

Mariner i 3 timer: Knus hvidløgsfeddet ned i olivenolien, og tilsæt revet citronskal, grofthakket citrontimian og lidt knuste korianderfrø. Rør grundigt rundt i marinaden, og lad hummerdelene trække heri i 3 timer.

Grill: Dryp hummerstykkerne godt fri af marinade, og krydr med salt. Grill hummerstykkerne i ca. 2 min. på hver side − alt efter størrelse.

Sauce tatar:
1,5 dl god mayonnaise, gerne hjemmerørt
1,5 dl yoghurt naturel
1 tsk. dijonsennep
1/2 skalotteløg, finthakket
1 spsk. cornichoner, finthakket
1 spsk. kapers, finthakket
1 spsk. persille, finthakket
1 spsk. fransk estragon, finthakket
salt og peber

Rør alle ingredienser sammen, og smag til med salt og peber. 

Andet
godt brød
grøn salat

Servering: Server den grillede hummer med skiver af godt brød, sauce tatar og en enkel grøn salat. 

Drikkeforslag

Det er hummer - og den er grillet. Det betyder, at der skal noget kraftigt hvid eller rød i glasset. Du får 3 forskellige forslag her.

1. Chardonnay er en klassiker til hummer. I Domaine Rois Mages, Rully Blanc Les Cailloux 2014 får du en Chardonnay med nogle muskler bag, som kan nydes til hummeren - og til en fornuftig pris.


2. Oversøisk, flot og sofistikeret. Prøv at servere Duckhorn Vineyards, Migration Chardonnay 2014 til hummerne.  Det vil imponere dine gæster.


3. Går I all in, så er det denne flotte Bourgogne I skal have:  François Parent Chassagne-Montrachet 1. cru Les Morgeots 2011.Klasse.