Filtrer efter
Aktive filtre
  1. Dyrkning:
    Økologisk
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Krop
  1. Krop: Let 11varer
  2. Krop: Medium 8varer
  3. Krop: Fyldig 5varer
Syre
  1. Syre: Lav 1vare
  2. Syre: Medium 9varer
  3. Syre: Høj 14varer
Tanniner
  1. Tanniner: Lav 4varer
Land:
Producent:
  1. Cantina Marangona 1vare
  2. Charles Baur 10varer
  3. Fußer 7varer
  4. Glover Family Vineyards 1vare
  5. Odfjell Vineyards 1vare
  6. Tenuta di Castellaro 2varer
  7. Weingut Caspari-Kappel 1vare
Område:
  1. Alsace 10varer
  2. Bourgogne 1vare
  3. Marlborough 1vare
  4. Mosel 1vare
  5. Pfalz 7varer
  6. Sicilien 2varer
  7. Veneto 1vare
Passer til:
  1. Apétirif 1vare
  2. Dessert 3varer
  3. Fed fisk 5varer
  4. Fjerkræ 10varer
  5. Lys fisk 17varer
  6. Ost kraftig 3varer
  7. Ost milde 3varer
  8. Skaldyr 11varer
  9. Svin 2varer
  10. Vegetar 3varer
Dyrkning:
  1. Biodynamisk 5varer
  2. Bæredygtig 29varer
  3. Konventionel 175varer
  4. Naturvin 8varer
  5. Økologisk 24varer
Aroma:
  1. Citrusfrugt 14varer
  2. Grøn frugt 17varer
  3. Stenfrugt 7varer
  4. Tropisk frugt 8varer
  5. Tørret/kogt frugt 2varer
  6. Blomstret 1vare
  7. Urtet 6varer
  8. Søde krydderier 2varer
  9. Andre krydderier 1vare
  10. Fad 2varer
Page

Hvidvin – 

24 Varer

Filter (24)
Stigende orden
Sortering
Stigende orden
  1. Tyskland
  2. Tyskland
  3. Frankrig
  4. New Zealand
  5. Frankrig
  6. Tyskland
  7. Italien
    169,00 kr.
    Spar: 10,00 kr.
  8. Frankrig
  9. Frankrig
  10. Tyskland
  11. Frankrig
  12. Tyskland

Hvidvin

Alt om hvidvin

Fra tør, frisk og sprød, til fyldig, frugtig og cremet. Hvidvin kan have mange udtryk, mange nuancer og smage. Hvad end du er til sofistikeret Chardonnay fra USA sammen med din hummer-hotdog eller foretrækker stringent tysk Riesling til din grønne risotto - så er du landet det rigtige sted. Her findes hvidvine der passer perfekt til mad - eller for sig selv i en stille stund og de hvidvine som egner sig bedst til fester og gæster. Men hvilken hvidvin der passer til dig kan være svært at finde ud af, og det påtager vi også gerne at hjælpe med at løse. Kontakt os hvis du er i tvivl, eller prøv f.eks. vores værktøj til at matche mad og vin eller tag en vintest og find den hvidvin der matcher din smag.

De mest stillede spørgsmål om hvidvin

Hvordan laver man hvidvin? 

I ultrakorte - og generelle træk - laver man hvidvin ved at mosten fra vindruer gæres, hvormed sukkeret omdannes til alkohol. Gennem en ‘Malolaktisk gæring’ fjernes det høje syreindhold og vinen lagres inden den tappes og kommes på flaske. 

 

Hvor laver man hvidvin?

Hvidvin produceres over hele verden. Men primært i Australien, Nord- og Sydamerika samt i Europas vinfaglige højborge: Italien, Spanien, Frankrig og Østrig. 

 

Hvor mange glas er der i en flaske hvidvin?

En flaske på 750 ml. vil give 8 små glas hvidvin

 

Hvilken temperatur skal hvidvin drikkes ved? 

Skal du drikke en let og frisk hvidvin uden for meget kompleksitet er den optimale serveringstemperatur: 6-8 °C. 

 

Står du overfor mødet med en mellemfyldig hvidvin - evt. med lidt fad, så er den bedste temperatur. 10-12 °C. 

 

Er du så heldig at have en fuldfed og fadlagret hvidvin i glasset, så tjek lige at temperaturen er: 12-14 °C. 

 

Hvilket glas skal man drikke hvidvin af? 

Et almindeligt hvidvinsglas med fod, er glasset til de sprøde og friske hvidvine, som ikke har alt for meget fylde og ikke er lagret på fad. Gode til eksempelvis Riesling fra Alsace, de fleste tyske hvidvine og til Sauvignon Blanc - både europæisk og oversøisk. Skal du have lagret, moden hvidvin med krop, fx hvidvin fra Bourgogne eller amerikansk Chardonnay - så gå en størrelse op og vælg et “almindeligt” rødvinsglas. 

 

Hvad skal man spise til hvidvin? 

At der skal hvidvin til fisk vil langt de fleste mene, men der er stor forskel på fisk og på hvordan de tilberedes. Til de lyse fisk som torsk og rødspætte vil det passe godt med saftig og let vin som eksempelvis Chablis. Chablis laves på Chardonnay og får sjældent fadlagring - på den måde bevarer vinen et frisk og meget let udtryk som vil passe flot til strukturen i de lyse fisk. Hvis den hvide fisk får følgeskab af grøntsager som ærter eller asparges - så gå med Grüner Veltliner hvor citrus, urter og moden grøn frugt dominerer smagen. Hvis du vil løfte retter med lys fisk til det eminente, så fyld glasset med Blanc de Blancs-Champagne - altså Champagne som udelukkende laves på grønne druer og derved opnår en ganske særlig aromatisk smag og fornemmelse i munden. 

 

Fede og kødfyldte fisketyper som tun, laks og makrel kan sagtens tåle andet end let hvidvin eller champagne. Her skal du have fat i fadlagrede hvidvine, fyldige roséer eller frugtige rødvine. Et stykke grillet laks næsten skriger på hvid Bourgogne eller Chardonnay fra USA, som med fylde og dybde spiller fint op til den fede fisk. 



Hvidvinsdruer

For mange vinelskere er druerne de senere år blevet meget vigtigere end området, hvor vinen er produceret. Her er nogle simple kendetegn på de mest almindelige hvidvinsdruer:

 

Albariño

Albariño dyrkes i Nordvestspanien, især i Galicien og i det nordlige Portugal, i Minho, hvor den bruges til den super sprøde "vinho verde". Den friske drue findes også i Californien og lidt i Australien. Når den ikke fadlagres, smager den dejligt frisk af druer, grønne æbler, ananas, pærer og lidt af ferskner - uden at havne helt over i de tropiske smage.

 

Drik den til: lette fiskeretter, skaldyr, salater og som apéritif. 

 

Chardonnay

Chardonnay-druen er en ægte og særdeles populær kamæleon. Den har forskelligt udtryk alt efter, hvor den er dyrket og hvem der har dyrket den. Den kan være både meget stram og mineralsk med grønne æbler og citrus i smagen, som f.eks. når den kommer fra Chablis, og fyldig og fed, når den kommer fra oversøiske vinområder, hvor der typisk vil være mere fadpræg og eksotiske frugter, sammen med smør, nødder, fersken, ananas, melon, skumbanan og flødekaramel. Bourgogne-chardonnay holder sig i midten af de to nævnte stilarter.

 

Drik den til: Chardonnay kan drikkes til stort set alle retter - alt efter hvilken vinstil, der er i flasken. Fed og fyldig er den perfekt til federe og cremede retter med f.eks. grillet laks, smør og fløde. Rank og mineralsk går den til fisk, magre skaldyr og salater. 

 

Chasselas

I Tyrkiet er det en spisedrue. I Schweiz, Østrig og Tyskland laver man en frugtig, drue præget vin med duft og smag af grønne æbler, blomster, lidt honning og noget mineralsk. Ellers er den ret neutral.

 

Drik den til: lette retter som f.eks. lette fiskeretter, kylling og salater. Også god uden mad til. 

 

Chenin Blanc

I Loire laves fremragende hvidvine af Chenin Blanc-druen. Det er en vintype, der beholder sin friskhed og derfor med godt lagringspotentiale. Druen har en frisk syre, med en duft og smag af græs og urter, kvæde, æbler, abrikoser, nødder og honning. Også Sydafrika har øje for den og producerer gode vine på den. Californien er også med her. Der produceres også lækre "late harvest"-vine på druen. Disse er særdeles velegnede til desserter med æbler.

 

Drik den til: fiskeretter med citrus, lette skaldyrssalater, kylling og til hygge.

 

Gewürztraminer

Gewürztraminer-vine kan dufte som et helt boudoir. Men når den er tæmmet fremstår den feminint og elegant med engelske roser, modne blommer, varme krydderier og sødmefulde, modne tropiske frugter. Den er ret fyldig og feminin - og særligt velrenommeret i Alsace, men den dyrkes også i Tyskland, Østrig, Ungarn, i Norditalien, Chile og USA. Druen bruges også i søde vine med "ædelråd", de såkaldte "grains nobles".

 

Drik den til: ost, andelevermousse, røget kød og fisk og ikke mindst asiatisk, stærkt krydret mad.

 

Grüner Veltliner

Grüner Veltliner er en frisk krydret og urtet hvidvin fra Østrig - hvor druen er den mest plantede druesort, på i alt en tredjedel af alle landets vinarealer. Kend den på duft og smag af citrus, pære, græs, selleri og en snert af hvid peber og ofte lidt dild og lidt let røg. Den smager som regel bedst, når den er ung, frugtig, sprød og let mineralsk.

 

Drik den til: mad. Bl.a. til fisk, krabbekød, laks, charcuteri og grøntsager. Er kendt for at være et godt valg, hvis man lige står og vakler mellem at skulle vælge mellem en rødvin og en hvidvin

 

Malvasia

Druen er en gruppe af forskellige sorter, der findes under mange forskellige egns-navne. Den dyrkes i hele Italien, i Spanien, Portugal (Madeira laves på "malvoisie") og i Californien. Den fyldige drue har en forholdsvis lav syre, hvilket betyder at vinene sjældent er velegnede til at gemme. Vinene både dufter og smager let sødmefyldt med abrikoser, rosiner, ferskner og honning. Der fremstilles en del søde vine på druen.

 

Drik den til: De søde udgaver med Malvasia passer godt til desserter med bær eller noget med karamel. 

 

Marsanne

Marsanne har i mange år været forlovet med druen Rousanne i Rhône, hvor druerne må tilsættes den eksklusive røde Hermitage-vin. Marsanne produceres dog også til aromatiske, fyldige hvidvine med duft og smag af gule pærer, tropisk frugt, kvæde, abrikos, sød lime, urter, nødder og honning.

 

Drik den til: asiatisk mad, fede fiskeretter med stegt fisk, eksotiske salater med frugt, svinekød eller fjerkræ. 

 

Muscat

Muscatdruesorten er en stor familie med mange sorter. den kendes f.eks. som Muscat à petit Grains, Moscato bianco, Muscat d'alexandrie, Moscato d'Alessandria, Zibbibo, Muscat Ottonel! Vinene smager af frugtig druemost, tilsat rosiner og duftende sommerblomster. Druerne dyrkes i Frankrig, Italien, Portugal, Australien, i Sydafrika og USA. Vinene produceres både i tørre og søde udgaver og bruges i blends.

 

Drik den til: Nyd de tørre udgaver sammen med asiatisk mad, supper med kraftigt fyld og røget kød. De søde udgaver passer godt til ikke for mørke chokolade desserter og desserter med frugt. 

 

Pinot Blanc

Druen står ofte for ukomplicerede, lette hvidvine med en god forfriskende syre. Den dyrkes i Alsace, nordvest Italien, Østrig, Tyskland, Canada og på vestkysten i USA. Den kan fremstå elegant eller neutral, alt efter hvor den dyrkes og metoden hos vinproducenten. Pinot blanc bruges tit i blends med andre hvidvinsdruer. Den dufter og smager af æbler og gule pærer med lidt krydderier, friske hasselnødder og citrus.

 

Drik den til: Hyggevin! Og bedst til enkel mad med kylling og ikke fed fisk. 

 

Pinot Gris

Pinot gris kan være fyldig og kompleks eller lidt flad og enstrenget i udtrykket - alt efter dyrkningsområde og vinproducent. Druen er lav på syre, og den har meget forskellige udtryk om den kommer fra Alsace, Norditalien, Tyskland, New Zealand, Oregon eller Canada. Drueskallerne indeholder lidt farvepigment - så hvidvinen kan fremstå gylden eller svagt rosa i glasset. Den dufter af blomster og beherskede tropiske frugter og smager af mango, pærer, honningmelon, svampe, citrus, nødder og honning.

 

Drik den til: En fed hvidvin, der kan charmere både kraftige gryderetter og fiskeretter, røget mad og krydret asiatisk mad! 

 

Riesling

Mange har endnu ikke rigtig ”opdaget” de mange facetter der findes i Rieslingdruen. Riesling produceres i mange forskellige stile, fra knastør og mineralsk til ædelsøde vine i verdensklasse. Riesling dyrkes overalt, men kendes bedst fra sine enestående resultater i det kølige Rheingau, Rheinhessen og Mosel i Tyskland og i Alsace. Riesling dufter af grønne æbler, kvæde, lime, ristet brød som ung og cremet petroleum (hvilket er positivt og toplækker!) i de ældre udgaver.

 

Drik den til: ALT, De tørre vine passe fremragende til fisk, skaldyr og kylling, mens de sødere Rieslinger fungerer rigtig godt til stærkt krydret mad, f.eks. asiatisk. Drik den også til rød- og hvidkitoste. 

 

Rousanne

Kendes især fra det nordlige Rhône, Languedoc, Provence og Australien. Den er meget aromatisk i duften med græs, urter og krydderier. I smagen kan den være nærmest elegant stadig med urter og krydderier, men samtidig med nødder, abrikos, honning, marcipan og bivoks.

 

Drik den til: specielt til mad - gerne retter med svinekød, gryderetter, fisk stegt i smør - og saltet, røget charcuteri og oste. 

 

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc er ved at være lige så populær som Chardonnay. Den er mere saftig, sprød og elegant end den federe chardonnay-druen og er derfor en særdeles velegnet drue til en tiltrængt forfriskning. Sauvignon Blanc er udbredt i det meste af verdens vinlande, men klassisk kendt fra Loire i Frankrig, og den præsterer godt i både Chile og New Zealand. Sauvignon Blanc dufter af hyldeblomster og -bær, nyslået græs, dåseasparges, solbærblade, tomatstilk, lime og stikkelsbær.

 

Drik den til: Lette retter og frokoster. Fiskeretter uden smør saucer, salater, frisk gedeost og i det hele taget retter med grøntsager. - Og bare til hygge.

 

Sémillon

Druen er især kendt fra Bordeaux i Frankrig, Australien, New Zealand og USA. Vine på Sémillon-druen dufter af gule blommer og friske urter, lidt tropiske frugter, lime, honning og nødder. Sémillon er basis for hvide Bordeaux-vine, og den er hoveddruen i de verdensberømte søde Sauternes. Druen har en høj viskositet med en lav syre, til gengæld er der masser af gule æbler, tropiske frugter og lidt toast i smagen. Den blandes tit med Sauvignon Blanc i de tørre vine, for at få tilført lidt mere friskhed. Når Sémillon angribes af "ædel råddenskab" fås en sød vin, der hører blandt verdens bedste.

 

Drik den til: Retter med fisk, f.eks. fiskesuppe. De sødere udgaver passer til krydret mad - og de sødeste udgaver klæder blå ost godt. 

 

Torrontés

Her er en hvidvinsdrue, man måske kender fra Argentina, hvor man producerer friske og let aromatiske hvidvine af den. Vinen har noget let krydret med grønne æbler og blomster i duften, mens smagen er mere over i hyldebær, pærer og grapefrugt.

 

Drik den til: fisk med citrus og til asiatisk krydret mad. Også god bare til et glas til hygge og forfriskning. 

 

Trebbiano

Siger man ‘Trebbiano’, siger man straks bagefter også Italien, hvor det er en af de mest dyrkede grønne druer - den bruges nemlig også til destillation. Trebbiano kendes også i Australien, New Zealand - og i Frankrig som ugni blanc, hvor den bl.a. bruges til produktionen af Cognac. Druen har en høj syre med lidt frugt, blomster, græs og gule æbler i duften, men kan være ret neutral og simpel i sit udtryk.

 

Drik den til: Helt enkelt mad med fisk og kylling - eller som en iskold aperitif.

 

Verdicchio

Druen, der slukker tørsten i Midtitalien, og hvor nu den produceres i en betydelig bedre kvalitet de senere år end tidligere. Den mellemfyldige verdicchio-vin fra Marche i Italien, hedder såmænd Trebbiano di Soave i Veneto, men i Marche fås den både tør og sød, og både med og uden bobler. Aromaerne er gule æbler, abrikoser og andre tropiske frugter, pærer, citrus, salvie, anis, marcipan og nødder. I smagen er der en frisk syre, noget mineralsk og frugtigt, med grape og citrus, nødder og eksotisk frugt.

 

Drik den til: frokostbordet -den klæder også asiatisk krydret mad godt. Klarer fisk, kylling og salater fint. 

 

Viognier

Der er også mode i druer, og her er Viognier en af de mest trendy netop nu! Viognier kendes mest fra Nord- og Sydrhône, hvor den i nord bl.a. står bag den berømte Condrieu, men også oversøiske vinlande som Californien, Australien, Chile og Argentina er begejstrede for den grønne drue, der trives godt i et tørt klima. Der er masser tropisk frugt i både duft og smag med ananas, honningmelon, fersken, abrikos, mango, roser og jasmin. Den typiske viognier-vin har en kraftig gul farve og en høj alkohol.

 

Drik den til: Sødmefulde skaldyr som f.eks. kammuslinger, hummer og krabbe, lyst kød og fisk fra grillen og stærkt krydret asiatisk mad. 

 

Viura

Her er vi mest i Spanien, hvor den grønne drue bruges som en af de bærende druer i Cava-produktionen - under navnet Macabeo. Ligeledes til de flotte hvidvine i Rioja og til Languedoc i Frankrig. Viura dufter af tropiske frugter, hvide pærer, æbler og citrus. I smagen går dette igen med jasmin og noget behageligt krydret.

 

Drik den til: Enkle fiskeretter, skaldyr, salater, kylling og andet fjerkræ.



Drinks med hvidvin 

Cocktails med hvidvin er vidunderligt friske og aromatiske. Her får du vores 3 favoritter i kategorien med hvidvins baserede sjusser. 

 

Hvidvin sangria

Den spanske nationalret - som i den hvide udgave bliver mere let og nuanceret - end det er tilfældet hos den mere bastante - røde storesøster. 

 

INGREDIENSER:

  • 1 flaske tør, spansk hvidvin
  • 1 flaske hyldeblomst brus  
  • 1,5 dl. Amaratto gin 
  • 1 fersken, skåret i tynde skiver 
  • 10 jordbær i skiver 
  • 1 håndfuld friske mynteblade 
  • Isterninger 



SÅDAN GØR DU:

  1. Fyld en kande eller bowle godt op med is 
  2. Kom de tyndtskårne frugter og myntebladene i
  3. Fyld hvidvin og likør i kanden
  4. Top med hyldebrus og rør godt rundt 

 

Hvidvins hylden 

En moderne klassiker som gør sig bedst om sommeren - men også kan få et sommersmil frem udenfor sæsonen. 

 

INGREDIENSER

  • 7,5 cl. Tør hvidvin 
  • 7,5 cl. Danskvand 
  • 2 cl. Hyldeblomstkoncentrat 
  • 1 frisk æble 
  • 1 håndfuld isterninger 

 

SÅDAN GØR DU

  1. Kom hyldeblomstkoncentrat i et stort vinglas
  2. Fyld hvidvin på og top med danskvand. 
  3. Pynt med tynde skiver af æble. 

 

Albariño Mint Julep

Ny favorit der giver det bedste fra en aromatisk hvidvin - kombineret med det friske og læskende fra en cocktail. 

 

INGREDIENSER

  • 9 cl. Albariño hvidvin 
  • 3 cl. Monin-sirup m. fersken 
  • 1 håndfuld frisk mynte 
  • 1 håndfuld knust is 

 

SÅDAN GØR DU

  1. Fyld et lavt drinksglas med is
  2. Kom sirup og hvidvin over isen 
  3. Top med frisk mynte 

 

Hvidvins tilbud

Hos Winefamly tror vi ikke på tilbud - vi tror til gengæld på at give dig prisgaranti på alle vores produkter. Du kan altså roligt fylde vinreolen med hvidvin i verdensklasse. Så er det slut med at styrte rundt efter et godt tilbud - det bliver ikke billigere end lige her!

Hvidvin serveringstemperatur

Hvidvin serveringstemperatur

Sådan ilter og dekanterer du hvidin

Sådan ilter og dekanterer du hvidin

Sådan opbevarer du hvidvin

Sådan opbevarer du hvidvin


Skål & go' fornøjelse