En smuk chilener som kæmper for retfærdighed og som med alle kneb vil vinde både din mund og dit hjerte. Hvis ikke det var for det franske ophav, som giver en dekadent og afmålt side til druen - så ville det næsten blive for meget - men kombinationen af en vild chilener, med miljøbevidste idealer og klassisk fransk aristokrati, gør Carménère til en sand vinder.

Hvorfra - og hen?

Fra det forbilledlige Frankrig, rejste Carménère-druen i 1800-tallet til det eksotiske Chile, hvor den fejlagtigt blev modtaget som dens noget mere kendte, fætter Merlot. De chilenske vinbønder plantede og dyrkede Carménère i den tro, at det de arbejdede med var Merlot og solgte vinen som sådan, indtil farven på kronbladene afslørede, at der var tale om den røde udgave, ikke den hvide med de hvide kronblade, som Merlot er kendt for. Det slog dog ikke de chilenske vinbønder ud, i løbet af 1990’erne, blev Carménère så populær, at druen blev udnævnt til Chiles nationaldrue. Druen dyrkes stadig i arnestedet Bordeaux, men er efterhånden mere populær og feteret i den chilenske udgave.Farve, duft & smag

Farven er dybsindig, som en velovervejet vinbonde med brede skuldre og et fast blik. Vinen har lav - næsten forsvindende syre, og giver frugtig vin med en tilstedeværende men berettiget sødme. Det er en intens type vin som kræver sin ma(n)d, gerne af en mørk latino type. Varme krydderier, chili, koriander, bønner og mørk chokolade, er smage som kan tøjle den vilde chilener med de franske aner.

Derfor skal du drikke Carménère

Er du typen som gerne vil signalere at du ikke følger trends og at du er så hip, at dit valg af vin bevæger sig over masserne - så skal du drikke oversøisk Carménère. Det er ikke en type vin som står øverst på de metropolistiske vinbarer, men det er seriøs god kvalitet - ofte til en pris, lavere end smagen dikterer. Det kan selvfølgelig også bare være at du er en kender og ved at franske vin-blends indeholdende Carménère smager vidunderligt.

 

FAKTA

Type: Rødvin 

Oprindelse: Frankrig

Smag: Frugtig

Fylde: Medium

Duft: Brombær, kaffe, soya og peber

Drik til: Kødfuld mad med peberfrugt og krydderurter