Tag al den udtalte elegance i Pinot Noir og tilføj så en potent og viljestærk karakter - som en underspillet fransk militærmand - sådan smager Gamay-druen. Gamay er den ukendte buddy som holder sig i baggrunden og ikke stjæler rampelyset, men uden dén ville Beaujolais ikke være det samme.

Hvorfra - og hen?

Gamay har sin oprindelse i Beaujolais i Frankrig, og den har hverken haft en stor udlængsel eller et teenage oprør - endnu. Beaujolais er egentligt en del af det mondæne Bourgogne, men området har sin helt egen stil og Gamay er et af de bærende elementer. Uden for Bourgogne finder man primært Gamay i Schweiz og Loire, men længere væk kommer vi heller ikke.Farve, duft & smag

Vine på Gamay er karakteriseret ved at være lyse, lette og aromatiske. Druen har et lavt indhold af tannin og er bløde, med moderat syre og alkohol. Det er rødvin som, i flere tilfælde, kan erstatte hvidvin til retter med fisk og svampe. I Beaujolais kommer den bløde og runde stil ofte fra teknikken ‘maceration carbonique’, som gærer druerne indefra - det giver ekstra meget smag og aroma til vinen.

Derfor skal du drikke Gamay

Fordi du er en kvalitetsbevidst vin-drikker, som elsker den elegante vintype, der kysser svælget hele vejen ned i maven. Du vælger Gamay fordi du tager fisk til hovedret, men ikke vil gå glip af rødvin - og (nu) ved du at Gamay er lig med frisk, let og flot rødvin. Og når en generation af unge vinmagere har løftet niveauet i Beaujolais til nye, seriøse højder - så er der kun endnu mere grund til at sætte Gamay på bordet.

 

FAKTA

Type: Rødvin 

Oprindelse: Bourgogne

Smag: Tør

Fylde: Lav

Duft: Krydret

Drik til: Retter med lys fisk og svamp