Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Producent:
 1. Domaine René Bouvier 12varer
Type:
 1. Hvidvin 3varer
 2. Rødvin 11varer
Passer til:
 1. Fed fisk 4varer
 2. Fjerkræ 9varer
 3. Mørkt kød 9varer
 4. Ost milde 9varer
 5. Svin 7varer
Dyrkning:
 1. Konventionel 12varer
 2. Økologisk 1vare
Aroma:
 1. Citrusfrugt 1vare
 2. Grøn frugt 3varer
 3. Tropisk frugt 2varer
 4. Rød frugt 11varer
 5. Søde krydderier 1vare
 6. Andre krydderier 11varer
 7. Fad 13varer
Page

Domaine René Bouvier – 

14 Varer

Filter (14)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Frankrig
 2. Frankrig
 3. Frankrig
 4. Frankrig
 5. Frankrig
 6. Frankrig
 7. Frankrig
 8. Frankrig
 9. Frankrig
 10. Frankrig
 11. Frankrig
 12. Frankrig

Domaine René Bouvier

Domaine Rene Bouvier - Traditionsrig bourgognevin med en moderne tilgang

I Bourgogne er der ét udtryk, der overdøver alt anden vinsnak: Terroir.

At man i vinen kan smage den enkelte vinmarks særkender, hvor jordbund, højde, afvanding alt sammen spiller ind. Hos Domaine René Bouvier tager de terroir seriøst, og arbejder både i mark og kælder for, at deres vine på bedst mulig vis udtrykker deres særlige terroir-afsæt.


Den nuværende ejer Bernard Bouvier overtog domænet på 10 hektar efter sin far i 1992, og siden har han udvidet til i alt 17 hektar fordelt på 18 forskellige appellationer i det nordlige Bourgogne: fra legendariske Vosne-Romanée i syd og op til Marsannay, den nordligste kommune i Cotes de Nuits. Bernard har udviklet domænet til at være et tidssvarende vinhus, hvor den traditionelle vinproduktion er blevet understøttet ved indførelsen af moderne teknologi.  

Fra planter til kælder
Arbejdet med at udvikle vin tro mod dens terroir, begynder helt ned til den enkelte plante i marken. Der beskæres hårdt ned til 8 drueklaser på hver stok for at sikre modne druer, og hvis nødvendigt bliver der tyndet yderligere i løbet af sommeren. Druerne bliver selvfølgelig håndplukkede og sorteret allerede undervejs i høsten, og sorteringen fortsætter, efter ankomsten i vineriet. Det sikrer, at kun de bedste druer fra hver mark bliver til den vin, der skal repræsentere marken. Derudover er der minimal påvirkning i markerne.

Stål og eg
Vinen fermenterer på egne gærceller i 20 dage, hvorefter vinen lægges på fade. Bernard Bouvier bruger omkring 30% nye fade, og lader vinen lagre i 18 måneder. De vine, som ikke er fra Grand Cru eller Premier Cru-marker bliver efter 12 måneder omhældt til stålfade for ikke at få et dominerende fadpræg. Cru-vinene skal opholde sig samtlige 18 måneder på egefade, da de har nok kraft, frugt og intensitet til at matche fadlagringen. Hvidvinene lagrer på 600 liters egefade i 16 måneder.

Kvalitet hele vejen
Kombinationen af omhyggeligt arbejde i marken, øje for terroir, druer med masser af kraft fra gamle stokke og nænsom behandling i kælderen giver frugtrige vine, med masser af finesse og silkebløde tanniner.