Inspiration til nytårsaften

Vi gør lidt ekstra ud af nytårsaften. Maden, vinen, boblerne. Det hele får lige et par ekstra nøk op af på årets sidste aften. Men det skal også være nemt. Der skal være tid til afslapning, vin og hygge både i løbet af dagen og om aftenen. Vi har samlet de bedste opskrifter fra året, som er perfekte til en god nytårsaften. 

Kartoffelchips med dild & østersmayonnaise

Start aftenen med en pre-dinner gin & tonic, serveret over is i et glas med tynde skiver agurk og en skive lime. Server Thomas Hermans lækre snack, bestående af kartoffelchips med dild og østersmayo til. Det er vanedannede. Skal det være mere klassisk, så server et glas blanc de blancs champagne til.

Find opskriften her


Rørt tatar

Det meste kød til tatar er hakket gennem en kødhakker. Thomas Herman kan bedst lide at skære det selv med en meget skarp kniv, så man bedre bibeholder den saft og smag, der er i  kødet. Brug frisk peberrod - ikke den på dåse! De syltede rødløg laves dagen før.

Find opskriften her 

Coq au vin a la Herman

Coq au vin er en fransk klassiker og samtidigt kan du spare noget tid i køkkenet, da en del af retten kan forberedes i god tid inden den skal serveres. Server den gerne med et godt glas bourgogne eller en oversøisk pinot noir.

Find opskriften her 

Earl grey-syltet ananas med kokossauce og citronverbena

Extravagant dessert med mange elementer og smagsnuancer. Syrlig ananas, krydderier, fyldig kokosmælk og earl grey-the fusionerer i vilde smage. Det meste af desserten kan laves dagen før og samles inden serveringen. Vinen til skal være ret sød og have lidt tropiske toner til at understøtte både ananas og kokosmælk. En sød,  tysk eller østrigsk riesling vil være det oplagte valg. 


Find opskriften her

Til midnat: Italiensk kransekage “Amaretti” med syltede ingefær & citron

En sød lækkerbisken til når rådhusklokkerne ringer. Kransekagen får et twist med syltet ingefær og citron. Drik en let sødelig vin med bobler til - undgå den tørre champagne, som ikke går godt til sødt. Prøv fx. en italiensk prosecco med en lille smule sødme.

Find opskriften her